Lviv, “kırmızı” karantina bölgesinden çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv bölgesinde, en yüksek salgın tehlike seviyesi olan “kırmızı” 26 Nisan günü ile birlikte iptal edildi.

Lviv

Bu kararla birlikte Lviv artık “sarı” karantina bölgesinde. Karar, Pazar günü Teknolojik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durumlar Devlet Komisyonu’nun olağanüstü toplantısında alındı.

Ukrayna Bakanlar Kurulu Sekreterliği İletişim Departmanı’na göre bölgede Covid-19’un yayılmasıyla birlikte salgın durumda bir istikrar yaşanıyor ve bölgeyi salgının kırmızıdan sarıya aktarması için tüm ön koşullar bulunmaktadır.

Alınan karar sonrasında bölgede alışveriş ve eğlence merkezlerinin, kafelerin ve restoranlarının çalışmalarındaki kısıtlamalar gevşetildi. İçerde müşteri kabul edebilecekler.

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko İzleme yapılan beş göstergenin tümü, Bakanlar Kurulu kararnamesinde belirtilenlere karşılık geliyor. Geçen hafta insidansında % 27 bir düşüş görüyoruz ve son üç haftada görülme sıklığı yarı yarıya azaldı. Durum hastaneye yatışlarda da aynı. Geçen hafta % 20 ve son üç hafta içinde hastaneye yatış sayısı 2 kat azaldı.” dedi.

Ayrıca influenza ve akut solunum yolu viral enfeksiyonlarının sıklığında bir stabilizasyon olduğunu da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com