Lviv bölgesinde Türkiye ve Almanya’dan kaçaklar gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AB’ye yasadışı yollardan ulaşmaya çalışan üç Türk vatandaşı, 7. Karpat Sınır Müfrezesinin Smilnytsia departmanının sınır muhafızları tarafından yakalandı.

Sınır müfrezesi görevlilerinin ön bilgisine göre, Migovo şubesinin askerleri, kontroller sırasında bir Ukrayna vatandaşı tarafından Polonya sınırına götürülen üç kişiyi gözaltına aldı.

Adamların Türkiye vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Ukrayna’ya yasal olarak gelen 3 kişinin AB’ye yasadışı yollardan girmek istedikleri anlaşıldı. “Ukrayna devlet sınırını yasa dışı geçiş veya yasa dışı geçiş girişimi” kararı gereğince mahkemeye çıkartılacaklar.

Ukrayna, Dünya Kano Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazandı

Ayrıca Lviv sınırındaki Krakivets departmanından sınır muhafızları, Polonya’dan Ukrayna’ya yasadışı bir şekilde sınırı geçen belgesiz bir kadını gözaltına aldı. Polise Alman vatandaşı olduğunu ve kontrol noktasında eyalet sınırını geçmek için gereken tüm belgelere sahip olmadığını, bu yüzden yasadışı yolu seçtiğini söyledi. İhlalci, akrabalarını ziyaret etmek için Ukrayna’ya gideceğini açıkladı. Kadın, kimlik tespiti ve kovuşturma için gözaltına alındı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com