Lviv bölgesinde sağlık kurumlarında yatak doluluk eşiği geçildi. İkinci dalga başladı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov Pazartesi günü Kiev’de düzenleidği bir basın brifinginde, Lviv bölgesindeki ilk dalgada tıbbi kurumlarındaki yatakların doluluğunun % 50’yi aştığını, bölgedeki tıbbi tesislerin ikinci dalga COVID-19 hastaları için açıldığını söyledi.

Maksim Stepanov

Ukrayna Sağlık Bakanı “Hastaneye yatış gerektiren hasta sayısı artıyor. Lviv bölgesi ilk dalgada sağlık kurumlarında % 50 yatak doluluk eşiğini geçti. İkinci dalga için hastanelerini açmaya başladık.” dedi.

Stepanov, Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 ile mücadelede kapasitesini artırmaya devam ettiğini de kaydetti.

“Kapasitemizi artırmaya devam ediyoruz. Testler, Nisan ayında günlük 200’den şu anda 15 binin üzerine çıktı. 851 yoğun bakım yatağı, 1442 bin ventilatör olmak üzere ikinci dalga hastanelerde 10,237 yatak var. Ventilatör sayısını önemli ölçüde artırdık. Buna ek olarak 800 adet kurduk. Oksijenli yatak sayısını artırdık. Kişisel koruyucu ekipman alımlarını artırıyoruz. Bunun için devlet bütçesinden kaynakların yanı sıra, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Dünya Bankası programı kapsamında laboratuvar merkezleri için 1.2 milyon test sistemi ve ekipman satın alıyoruz.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com