Lviv bölgesinde rehabilitasyon merkezinde hastalara işkence yapıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv’de, savcılık basın merkezine göre, insanların yasadışı olarak gözaltına alındığı ve işkence gördüğü “rehabilitasyon merkezleri” hakkında soruşturma başlatıldığı iletildi.

Sözde “rehabilitasyon merkezlerinde”, psikoaktif maddelere bağımlı insanlar kendi istekleri dışında bu merkezlerde tutuldu, çalışmaya zorlandı ve en küçük karşı koymaları halinde ağır şekilde cezalandırıldı. Hastalar herhangi bir tedavi almazken, ailelerinden aylık olarak tedavi ücretleri tahsil edildi.

“2016 – 2019 arasındaki dönemde, 34 yaşındaki Lviv sakini, Pustomitovski bölgesinin köylerinde alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olan insanlar için” tedavi” edilmek üzere yatırılması ve karşılığında bir bedel aldığı 3 merkez açtı. Buraya yatan hastaların aileleri tedavi ücretleri içim 7-12 bin grivna arasında ödeme yaptı.

Bakınız: Lviv’de Bir Kadın Kızını Seks Tacirlerine Satmaya Çalıştı

Hastalara cep telefonu yasaklandı ve merkez binayı izinsiz terk etme girişimlerinde bulunanlara acımasız cezalar verildi. Tutuklulara yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet, “rehabilitasyon merkezinde kalma kuralları” denilen diğer ihlallerde de kullanılmıştır.

Bu merkezleri kuran kişilere, yasadışı hapis ya da adam kaçırma ve işkence de dahil olmak üzere bir dizi suç işleme suçlarından soruşturma açıldı.

Daha önce benzer bir “rehabilitasyon merkezi” Harkov’da tespit edilmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com