Lviv bölgesinde otoyola trafik kameraları yerleştirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv’de trafikte hız sınırı ihlalleri otomatik fotoğraf ve video kaydı alarak trafik cezasına dönüştüren sistem 30 Aralık itibariyle başlıyor.

Ukrayna devriye polisi basın servisi tarafından verilen bilgiye göre Lviv bölgesinde, 30 Aralık’ta, trafik ihlallerinin kamera ile tespiti sistemi çalışmaya başlıyor.

Mesajda, “Lviv bölgesinde trafik ihlallerinin otomatik fotoğraf ve video kaydı sistemi işlemeye başlıyor” denildi..

M-06 otoyolunda (Kiev – Chop), trafik düzenlemelerine uyumu otomatik olarak izleyerek, trafik ihlallerini kayıt altına alan 3 kamera çalışacak.

Kameralar otoyol üzerinde Busk kasabası ile Solonka köyü yakınlarına yerleştirildi.

Polis, “Bu yerler, hız sınırı ihlallerinin çokluğu nedeniyle seçildi.” dedi.

Kolluk kuvvetleri, Kiev ve Kiev bölgesindeki yollarda otomatik kayıt sisteminin başlatılmasından sonra, ihlallerin sayısının beş kat azaldığını belirtti. Ayrıca sistemlerin kurulduğu bölümlerde meydana gelen trafik kazası sayısı üç kat azaldı. Kiev’de uygulamanın başladığı 1 Haziran’dan beri 1 milyonun üzerinde trafik ihlali için kayıt oluşturuldu ve ceza kesildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com