Lifecell, eSIM dijital sim kartın lansmanını yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lifecell fiziksel SIM kartlara bir alternatif olan eSim kayıt hizmetini başlattı.

Operatörün basın açıklamasına göre, özellikle eSIM, şu cihazlar için geçerli olacaktır: iPhone’lar (XS, XR, XS MAX, 11, 11 PRO, 11 PRO MAX), iPad (3. nesil, PRO, AIR, MINI 5) , Google Piksel (2, 3).

Bu teknolojinin en önemli özelliği, eSim kullanırken, cep telefonu yuvasında fiziksel SIM kart kullanmanıza gerek kalmamasıdır. Artık fiziksel bir SIM kartın rolü, bir akıllı telefon, tablet veya başka bir aygıt üreticisi tarafından önceden cihaza yerleştirilmiş bir çipe verilmiş bulunmaktadır. Numarayı ona yüklemek yeterli olacak.” denildi.

Bakınız: Ericsson ve Lifecell ortaklaşa olarak Ukrayna’da 5G’yi test edecek

Operatör, eSIM modülü sayesinde, bir telefonda birkaç numaranın birden kullanımını yapılandırabileceğinizi belirtmektedir. İstediğiniz numarayı aktif olarak kullanmak için, o profili seçmeniz gerekir. Akıllı telefonunuzun yuvasında fiziksel bir SIM kart kullanıyor olsanız bile, eSim’i kullanarak ek numaraları etkinleştirebilirsiniz.

eSim’i kullanmaya başlamak için “lifecell eSim” başlangıç paketini satın almanız ve başlangıç paketindeki bulunan QR kodunu taramanız gerekir. eSim’i kurmak ve etkinleştirmek için internet bağlantınızın olması gerekir.

Lifecell tarafından yapılan açıklamada “eSim telekom endüstrisinin gelişiminde önemli bir evrimsel adımdır. Gelecekte eSim fiziksel SIM kartların yerini alacak ve daha güvenilir bir şekilde iletişimi tamamen değiştirecektir. Bugünden itibaren, lifecell abonelerine öncelikle, bu yenilikçi çözümü sunuyoruz.” denildi.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com