Lifecell de Kyivstar ve Vodafone Ukrayna ile ağ paylaşımına katıldı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Basın servisinin bildirdiğine göre cep telefonu operatörü Lifecell, 4G şebekelerinin köylerde ve yollarda konuşlandırılmasını hızlandırmak için Kyivstar ve Vodafone Ukrayna operatörleri ile telekomünikasyon altyapısının ortak kullanımına ilişkin bir mutabakat imzaladı ve ayrıca gerektiğinde tüm yerleşim yerlerinde ağı paylaşmayı önerdi.

Lifecell de Kyivstar ve Vodafone

İnterfax ajansının verdiği habere göre, Şirket tarafından yapılan açıklamada “Mobil operatörlere, halihazırda imzalanmış olan mutabakatın kapsamını genişletmelerini ve bu belgede şu anda belirtildiği gibi yalnızca 2 binden az kişinin yaşadığı yerlerde değil, mobil iletişimin kalitesini geliştirme veya iyileştirme ihtiyacının olduğu tüm yerlerde işbirliği öneriyoruz (… ) İletişimin iyileştirmesi gereken yerleşim yerlerinde (nüfus sayısına bakılmaksızın) operatörlerin genişletilmiş işbirliği; 2 bine kişiye kadar nüfusa sahip köylerde ve 3-4 bin kişiye kadar olan küçük şehirlerde yaşayan istisnasız Ukrayna vatandaşlarının 4G hizmetlerine erişimini mümkün kılacaktır.” denildi.

Şirket, bu tür bir işbirliğinin, operatörlerin Ukrayna genelinde hızlı bir şekilde 4G kapsama alanı sunmasına ve önümüzdeki birkaç yıl içinde 2 binden fazla nüfusa sahip yerleşim yerlerinde ve ana yollarda 4G iletişimi sağlamaları gereken Ukrayna Cumhurbaşkanı kararnamesinin uygulanmasını sağlayacağını belirtiyor.

Kyivstar ve Vodafone Ukrayna, Temmuz 2020’nin başlarında köylerde ve yollarda 4G’nin geliştirilmesi için ağları paylaşmayı kabul eden bir anlaşma imzalamıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com