LC Waikiki’den Ukrayna’ya üç yıl içinde 60 mağaza

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

LC Waikiki 2020 yılının ilk çeyreğinde, Kiev’deki River Mall alışveriş ve eğlence merkezinde Ukrayna’nın en büyük zincir mağazasını açıyor. Ayrıca 2023’e kadar 60 mağaza daha açmayı planlıyor.

Basın açıklamasında “2020’nin ilk çeyreğinde, toplam 1,880 metrekare alana sahip LC Waikiki’nin iki katlı mağazası River Mall‘da açılacak, mağaza şirketin Ukrayna’daki en büyük mağazası olacak” denildi.

11 Ocak 2020 itibariyle, Ukrayna‘da, LC Waikiki‘nin Kiev, Çernigov, Jitomir, Harkov, Lviv, Dnipro, Krivoy Rog, Zaporijya, Odessa ve diğer şehirlerde toplam 32 mağazası bulunmaktadır.

LC Waikiki aslında 1988’de iki Fransız tarafından kurulan bir Fransız giyim markası olup 1997 yılında marka Türk yatırımcılar tarafından satın alındı. Çocuklar ve yetişkinler için giysi, ayakkabı ve aksesuar üretimi ve perakende satışı ile uğraşmaktadır.

Zincirin 47 ülkede 990’dan fazla mağazası var ve 2023 yılına kadar Avrupa‘nın en başarılı üç giyim markasından biri olmayı planlıyor. 2013’ten beri Ukrayna’da faaliyet göstermektedir.

LC Waikiki ağı, 2006 yılında kurulan Theme Fashion Ukraine LLC (Kiev) tarafından geliştirilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com