Kumarhane Ağı Ukrayna’ya Uluslararası Tahkimde Dava Açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Estonya şirketi Olympic Entertainment Group, Ukrayna’da kumarhanesinin kapatılması nedeniyle uğradığı 40 Milyon Euro zararı nedeniyle uluslararası tahkimde Ukrayna aleyhine dava açtı. Estonya şirketi Ukrayna’dan 40 milyon Euro’dan fazla para istiyor.

Ubr.ua’nın haberine göre,  2018 Kasım’ında Adalet Bakanlığı, Estonyalı bir şirketten, BM Uluslararası Ticaret Komisyonunun tahkim kurallarına uygun olarak Ukrayna aleyhine tahkim davalarının açılması konusunda bir bildirim aldı.

Mayıs 2009’da Ukrayna’da kumar yasağı getirildiğinden ve kumarhane faaliyetlerinin kısıtlı kalmasından dolayı, Estonya şirketi kumarhane yatırımlarını kaybetti. Olympic Entertainment Group, o dönemde Olympic Casino Ukraine’nin kurucusu olduğunu ve Ukrayna’da 23 kumar işletmesinin sahibi olduğunu belirtti.

Ayrıca bakınız: Zelenskiy: Kumar Ukrayna’da Yasallaştırılacak

“Estonya tarafına göre, Ukrayna’nın bu tür davranışları öngörülemez, temelsiz ve umursamazdı. Olympic Entertainment Group, bu düzenlemelerin kabul edilmesinin, yatırımlarının kamulaştırılmasına ve toplam 40 milyon Euro tutarında kayba yol açtığını iddia ediyor.” denildi.

Estonya şirketi tahkim mahkemesinden, Ukrayna tarafından yatırımların korunmasına ilişkin devletler arası bir anlaşmanın ihlalini kabul etmesini, Ukrayna’dan maddi zararı almasının yanı sıra tahkim işlemlerinin ücretlerini telafi etmesini istedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com