Kuleba: Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması’nın eşiğine geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’ya göre Ukrayna ve Türkiye, Serbest Ticaret Anlaşmasını imzalamadan önce, iki taraf arasında uzlaşmayı gerektiren en önemli ve en hassas olan son adımı atmalıdır. Ukrayna heyeti, anlaşmanın sonuçlandırılmasına ilişkin müzakereleri sürdürmek için Ankara’ya gelmeye hazır.

bayrak türkiye ukrayna

Kuleba “Serbest Ticaret Anlaşması’na bir adım uzaktayım. Ama açıkçası bu iki ülke için de en zor adım. Her iki ülkenin ekonomisi için çok hassas olan ticaret pozisyonlarında anlaşmamız gerekiyor. Her iki tarafın da taviz vererek ulaşacağı bir uzlaşma yoluyla anlaşmaya ancak varabiliriz.”

Bakan, Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanmasının her iki ülkeye getireceği sonucun verilen tüm tavizleri telafi edeceğine inanmakta olduğunu söyleyerek “Heyetimiz anlaşmayı sonuçlandırmak ve daha fazla ilerleme sağlamak için Ankara’ya gelmeye hazır. Çünkü bu anlaşmayı siyasi düzeyde sonuçlandırmaya kesinlikle hazırız. Bir çıkar dengesi kurmalıyız. Bunu başarmak için her iki ülkeden uzmanların oturması gerekiyor. Her iki tarafta da cumhurbaşkanlarımız düzeyinde siyasi irade var. Gerideki tek şey bu zor ama kaçınılmaz adımdır.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com