Kuleba: “Ukrayna ülke sınırlarının kapatılması sözkonusu değildir”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, ülke sınırlarının kapatılması olasılığının değerlendirilmesi için çok özel şartların olması gerektiğini ve bunun ancak tam bir kilitlemenin getirilmesiyle mümkün olacağını belirtti.

Dmitriy Kuleba

Ukraine 24 TV kanalında konuşan Kuleba haftasonu karantinası nedeniyle tam bir tecrit uygulamasının önüne geçildiğini ve önümüzdeki günlerde Ukrayna sınırlarının kapatılması konusunun hükümet tarafından dikkate alınmayacağını belirtti.

Kuleba, “Tam bir tecrit başlatılırsa, o zaman açıkça, böyle bir tedbir sınırları kapatmak olarak değerlendirilecektir.” dedi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, hafta sonu karantinası uygulanmazsa hükümetin, örneğin ülkede tam bir tecrit gibi daha güçlü kısıtlamalar getirmesi gerekeceğini söyledi.

Parlamentoda sağlık, tıbbi bakım ve sağlık sigortası komitesi başkanı Mikhail Radutskiy “Güç Hakkı” programı yayını sırasında tam kilitlenmenin hangi şartlarda getirileceğini şu şekilde ifade etmişti: “Triyaj protokolü olursa kilitlenme mümkündür. Triyaj protokolü, sağlık sisteminin kilitlenmesi ve ülke için bir kilitlemedir. Bir doktorun onu kimin tedavi edeceğini seçmesi gerektiği durumdur ki bu ülke için tam bir felakettir.”

Radutskiy’ye göre, baharda bir kilitlemenin getirilmesi, tıbbi sistemin aşırı yükten kaçınmasına yardımcı oldu, ancak Ukrayna ekonomisi yeni bir kilitlenmeye dayanamayacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com