Kuleba: Ukrayna, Belarus ile tüm temaslarını dondurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’ya göre, Rusya’nın Belarus’taki olaylara etkisinin güçlü bir senaryoya dönüşmemesi Ukrayna için artık kilit önemdedir. Ukrayna bu süreçte Belarus ile tüm temaslarını askıya almıştır.

Dmitriy Kuleba

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba katıldığı bir televizyon programında “Artık esas olarak tüm süreçlere sahibiz, Belarus tarafıyla tüm temaslarımız durduruldu … Belarus tarafıyla tüm temasları şimdiden dondurduk, bu bizim pozisyonumuz.” diyerek, Ukrayna’nın durumun gelişimini izlediğini de sözlerine ekledi.

Ukrayna için siyasi, itibar ve ahlaki sonuçlar doğurmadığında temasların yeniden kurulacağını belirten Kuleba “Rusya’nın Belarus’taki olaylar üzerindeki etkisinin artmaması ve bir güç senaryosuna dönüşmemesi artık bizim için çok önemli.” dedi.

Kuleba, “Belarus Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekten özgür olmadığına” inandığını ve bu konuda AB ile aynı düzlemde olduklarını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com