Kuleba: Ukrayna AB ile gümrük birliği fikrini terk etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitri Kuleba, “Avrupa Entegrasyonu Gündemi: Ukrayna’nın 2020 hedefleri” tartışması sırasında Ukrayna’nın artık AB ile gümrük birliği kurmayı talep etmediğini, ancak gümrük prosedürlerinin basitleştirilmesini beklediğini dile getirildi.

Kuleba, Ukrayna’nın 28 Ocak’ta Brüksel‘de yapılacak Ortaklık Konseyi toplantısında savunacağı kilit öncelikleri anlattı.

Bu öncelikler arasında AB’nin enerji ve dijital pazarlarına entegrasyonu “vizesiz endüstri” elde edilmesi ve “adalet ve özgürlük alanında yeni bir ajanda” oluşturulması çağrısında bulunuyor. Son maddeyi “zaten olgunlaşmış bir konu” olarak nitelendirdi.

Başbakan Yardımcısı, “Buna ek olarak, Avrupa Yeşil Anlaşması’na katılım gündemde ve bu, neredeyse tüm sektörleri kapsayacak ve ticaret şartlarını güncelleyecek” dedi.

“2019’da, Avrupa kotalarının tamamen veya neredeyse tamamen tükendiği 32 emtia ürünümüz vardı. Aynı şey 2018’de de oldu. Bir yıl önce, bu tür 26 pozisyon vardı, bu zaten bu koşullar altında sıkışıp kaldığımız anlamına geliyor.” diye açıkladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com