Kuleba: Rusya, Ukrayna topraklarına girmeye çalışabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmeye çalışabileceğini söyledi. ABD’de yapılan görüşmelerin sonuçları hakkında da konuşan Kuleba, Amerikalı yetkililerin sadece konuşmaya değil, harekete geçmeye de hazır olduklarını gösterdiğini kaydetti.

Dmitriy Kuleba

ABC News için yaptığı bir röportaja konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı’na göre Ukrayna sınırında Rus birlikleri ve askeri teçhizat yoğunlaşıyor, bu da Rus hükümetinin Ukrayna topraklarına doğru “daha fazla ilerlemek için bir fırsat aradığını” gösterebilir.

Bakan, “Kimseyi korkutmak istemiyoruz, ancak uyanık kalmalıyız” dedi.

Ukrayna’nın yedi yıl boyunca silahlı bir çatışmada Rusya’nın yanında yaşadığı için endişelenmeyi öğrendiğini belirten bakan “ABD sadece konuşmaya değil, Rusya’yı kontrol altına almak ve Ukrayna’nın kendini savunma yeteneğini güçlendirmek için harekete geçmeye de hazır” dedi.

Diya” uygulamasında geçici oturma izni de gösterilecek

Zelenskiy, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 100 bin kadar Rus askerinin Ukrayna ile batı sınırına taşındığını söylemişti.. Maxar Technologies firması tarafından geçen hafta yayınlanan uydu görüntüleri, büyük kara kuvvetlerinin sınırdan 140 mil uzakta ağır ekipmanla konuşlandırıldığını göstermişti.

Rus hükümet yetkilileri hareketleri yalanlayarak, bu durumla ilgili endişeleri reddederek ABD ve NATO’yu saldırganlıkla suçladı.

Daha önce, ABD, AB’yi Rusya’nın Ukrayna’ya olası işgali konusunda uyardığını da hatırlatmak gerekmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com