Krikliy, Türk iş dünyasını büyük ölçekli yatırım projelerinde işbirliğine davet etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy 22 Aralık’ta Gülermak firmasının temsilcileriyle bir çalışma toplantısı düzenledi.

Taraflar, Ukrayna’da altyapı ve ulaştırma alanında büyük ölçekli yatırım projelerinin uygulanmasında olası işbirliği olasılıklarını tartıştılar.

Toplantıya Gülermak CEO’su Burak Vardan, şirket ve bakanlıktan diğer temsilciler katıldı.

Vladislav Krikliy, Ukrayna’nın Türkiye ile karşılıklı fayda sağlayan yatırım işbirliği geliştirmekle ilgilendiğini ve halihazırda Türk şirketleriyle başarılı bir işbirliği deneyimine sahip olduğunu, bu nedenle bu işbirliğini daha da geliştirmek istediğini kaydetti. Gülermak temsilcilerini Ukrayna ulaştırma sektöründe büyük ölçekli yatırım projelerine katılmaya davet etti ve bakanlığın geleceğe yönelik acil planlarını paylaştı.

Bu nedenle, Bakanlığın öncelikli faaliyetlerinden birinin kamu-özel sektör ortaklığı projelerinin uygulanmasıdır. Vladislav Krikliy, Ukrayna Hükümeti’nin önümüzdeki 3 yıl için devlet için öncelikli yatırım projeleri listesini zaten onayladığını ve bu listenin % 40’ının altyapı ve ulaşım alanındaki projeler olduğunu söyledi.

Vladislav Krikliy’e göre, Karadeniz, Berdyansk, Odessa ve İzmail limanlarında denizcilik sektöründe bir sonraki imtiyaz projelerinin aktif hazırlıkları devam ediyor. Belgorod-Dniester limanındaki proje için bir ön fizibilite çalışması da geliştirilmiş ve kabul edilmiş olup, Mariupol ve Reni limanlarında imtiyaz projelerini finanse etme arayışları devam etmektedir. Ek olarak, bakanlık, kapasitelerini artırmak için Dinyeper’daki gezilebilir kilitlerin modernizasyonunu daha fazla finanse etmek için teknik yardım arıyor.

Aynı zamanda Bakanlık, demiryolu sektöründe KÖİ projeleri hazırlamaya devam ediyor. Ajansın öncelikleri arasında liman demiryolu altyapısının geliştirilmesi, Kovel-Yagodyn devlet sınırı ve Kovel-Izov devlet sınırı bölümlerinin elektrifikasyonu, Mostyska-Sknyliv yolunun inşası ve Ukrzaliznytsia’nın demiryolu taşıtlarını yenilemek için elektrikli yük lokomotiflerinin satın alınması yer alıyor.

Ukrayna’da gelecek vaat eden projeler arasında Transkarpatya’da yeni bir tesisin inşası ve Çerkassi, Ivano-Frankivsk, Çernivtsi, Herson, Vinnitsa, Odessa, Dnipro, Poltava, Rivne, Sumy, Krivoy Rog, Nikolayev ve Jitomir’de 13 bölgesel havalimanının yeniden inşası yer alıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com