Kremençug’da inşa edilecek 1.7 km’lik köprü ihalesini Doğuş İnşaat aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kremençug’da yapılacak olan köprü inşaatı ihalesinde Doğuş İnşaat ihalede en düşük teklifi vererek 1.7 kilometre uzunlığundaki köprüün yapım ihalesini kazandı.

Doğuş İnşaat’ın teklifi rakibi olan yine bir Türk firması Onur Taahhüt’ten 652 milyon daha ucuzdu

Kremençug’da Dinyeper nehri üzerinde inşa edilecek olan köprünün ihalesinde kıyasıya rekabet Onur Taahhüt ile Doğuş İnşaat arasında geçti. Bu iki şirket, beklenen değeri 12.52 milyar UAH olan inşaat ihalesine katıldı.

Doğuş İnşaat’ın son teklifi 11 milyar 248.8 milyon UAH ile beklenen değerden yaklaşık 1.27 milyar UAH ve rakibi Onur Taahhüt’ün teklifinden 652 milyon UAH daha düşük oldu. Onur Taahhüt’ün teklifisi ise 11.9 milyar UAH oldu.

Müzayede beş aşamada gerçekleşti, üç aşamada katılımcılar fiyatı düşürdü. İlk başvuruda Doğuş İnşaat 12.18 milyar UAH tutarında bir teklif sunmuştu. Yani, ihale sırasında ilk fiyatından neredeyse bir milyar daha düşük fiyatla kazandı.

Doğuş İnşaat daha önce Ukrayna’da Boripsol Havalimanı D Terminali’ni yapmıştı.

32 yıldır Kremençug’da köprü inşa edilmesi konusu siyasetçilerin gündemindeydi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com