Koronavirüs nedeniyle Ukrayna’da üç haftalık karantina ilan edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, yeni tip koronavirüs (COVID-19) yayılmasını önlemek amacıyla 12 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm Ukrayna genelinde üç haftalık karantina uygulayacak

Ukrayna Milletvekili Viktoriya Sumar‘ın yaptığı paylaşıma göre, Ukrayna genelinde karantina uygulamasına geçildiğini, karantinanın üç hafta süreyle 3 Nisan 2020 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu.

Milletvekili Viktoriya Sumar, koronavirüse karşı kısıtlayıcı önlemler alınması gerektiğini ifade ederek eğitim kurumlarının bu süre zarfında kapalı olacağını 200’den fazla kişinin olacağı kitlesel toplantıların yasaklandığını, Ukrayna Parlamentosunda gerçekleştirilen oturumlarının iptal edildiğini ve bazı ülkelere uçuşların iptal edildiğini vurguladı.

Sumar, ülkede bulunan 219 sınır kontrol noktasından 170’inin kapanacağını ve sadece 49’unun çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, Ukrayna Hava Yolları (MAU) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, koronavirüsün yayılmasına karşı alınan önlemler kapsamında 16 ülke ile (İtalya, İsviçre,Türkiye, Azerbaycan, Yunanistan, Almanya, İsrail, İspanya, İngiltere, Litvanya, Polonya, Macaristan, Avusturya, Çekya, Finlandiya ve Danimarka) yapılan uçak seferlerin sayısının azaltılacağı ya da iptal edileceğini; yolcuların uçuşları kontrol etmesi gerektiği duyuruldu.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko bir video mesajı yayınlayarak “Arkadaşlar! Koronavirüsün olası yayılmasını önlemek için, başkent yetkilileri anti-salgın önlemler ve kısıtlama planını onayladı. Kiev’de henüz bir koronavirüs vakası kaydedilmemiş olmasına rağmen, şehrin sakinlerine virüsün bulaşmasını beklememeye ve korumaya karar verdik. 12 Mart’tan itibaren Kiev’de önleyici tedbirler uygulayacağız. ” dedi.

Друзі! Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо – до кінця березня.Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти. В дитячих садочках. У мистецьких, спортивних школах та інших. Також обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах.Друзі! Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле, – одразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!

Віталій Кличко paylaştı: 11 Mart 2020 Çarşamba

Kliçko ayrıca küçük çocuklu çalışanların çalışma programını gözden geçirme fırsatı için kentin kurum ve işletmelerinin yöneticilerine de seslendi. Toplu taşıma her zamanki gibi çalışacak olup tüm demiryolu araçları günde iki kez dezenfektanlarla yıkanacaktır diye ekledi.

Kliçko konuşmasını “Arkadaşlar! Panik yok! Sağlığımıza saygı duyuyoruz, hijyen kurallarına uyuyoruz. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemen bir doktora danışın. Kendinize ve yakınınızdakilere iyi bakın! Birlikte her şeyin üstesinden geleceğiz.” diye bitirdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com