Kocaeli Güzel Sanatlar Öğrencilerinin Ukrayna başarısı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kocaeli Kartepe Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Sibel Talas ve öğrencilerinin hazırladığı 111 desen çalışması Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki “The National Academy Of Fine Arts and Architecture” üniversitesinin resim galerisinde sergilenmeye hak kazandı.

Lise öğrencilerinin hazırladığı eserlerin uluslararası arenada sergileme almasıyla bir ‘ilk’ yaşandı. Eserleri Ukrayna’daki üniversiteye götüren ve sergileyen Kocaeli Kartepe Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Sibel Talas ve ekibini Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de başarısından dolayı tebrik etti.

AB Ukrayna’yı seyahat için güvenli ülkeler listesinden çıkardı

Sibel Talas ile birlikte okul öğretmenleri Mahbup Aldığ, Emine Sözer, Garipşah Yalçın, Pınar Serev, Abidin Müslüm Baysal ve öğrencilerinin hazırladığı 111 desen çalışmasının başarısı nedeniyle okulda da bir tören düzenlendi.

Lviv’de gece 23’te restoranlar kapanacak, alkol satışı yasak!

Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Akyüz, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kartepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesine ziyarette bulundu. Heyet, ziyarette çalışmada emeği geçen okul müdiresi Dilek Çenteli’ye, eserlerin oluşturulmasını sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek katılım belgelerini takdim ettiler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com