Kliçko: Önümüzdeki hafta Şulyavski üst geçidi trafiğe açılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko yayınladığı video mesajıyla dün gece itibariyle Kiev’deki Şulyavski üst geçidinde asfaltlama çalışmalara başlandığını söyledi.

“Dün gece, Şulyavski’de iş tüm hızıyla sürüyordu. İşçiler yeni üst geçidi düzenlemeye başladı. Yaklaşık bin metrekarelik bir alana yapılan kaplamanın çalışması için, yüklenici tarafından 10 yıl garanti veriliyor. Asfalt, Avrupa ülkelerinde köprü ve üst geçit yapımında başarıyla kullanılan modern bir su yalıtım kaplamasıyla döşenmiştir.” dedi.

23-26 Aralık’ta, Vadim Getman ve Aleksander Dovzhenko sokaklarından köprüye girişler düzenlenecek. Bundan sonra, üst geçidin teknik testleri yapılacaktır. Üzerine köprü salınımını ve üzerindeki statik ve dinamik yükleri ölçecek özel ekipman kurulacaktır.

“Test için izin verilen maksimum yükü taşıyan sekiz adet 30 tonluk kamyon çekecek. Gelecek hafta sonunda Şulyavski viyadüğü boyunca trafiği başlatmak için her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Şulyavski üst geçidi uzun vadeli bir yeniden yapılanma için 17 Mart’ta kapatılmıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com