Kliçko, Kiev’in “kırmızı bölgeye” alınabileceği konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko brifingde Kiev’de yaşayanların, Kiev’i epidemiyolojik tehlikenin kırmızı bölgesine sokabilecek karantina kurallarını ihmal etmeye devam ettiklerini belirtti.

Vitali Kliçko

Sabah brifinginde konuşan Kliçko “İnsidans oranının artmasına rağmen, girişimciler ile kafelere, restoranlara, mağazalara gelen ziyaretçiler temel güvenlik kurallarını ihmal etmeye devam ediyorlar. Maske takmıyorlar, dükkanlarını dezenfekte etmeyi bırakıyorlar, birçok işletme izin verilen süreden sonra çalışmaya devam ediyor. Bu sorumsuzluktur, bunun sonucunda Kiev kırmızı olabilir. Herkese bir kez daha rica ediyorum: sağlığınızı koruyacak kurallara uyun. Aksi takdirde, hepimiz tekrar karantinada oturmak zorunda kalacağız.” dedi.

Geçen hafta, Devlet Gıda Servisi ve Belediye Zabıtaları’nın polisle birlikte Kiev’de 248 yemekhane, ticaret ve pazarları kontrol ettiklerini ve karantina ihlali konusunda 71 protokol hazırladıklarını kaydetti.

Bugüne kadar, başkentte 22 Eylül tarihi itibariyle 270 yeni ile birlikte toplamda doğrulanmış 20,028 COVID-19 vakası bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com