Kliçko: Kiev’deki sağlık kurumlarında yatakların doluluğu neredeyse % 80

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’nun açıkladığına göre Kiev’deki hastanelerde 4,464 hasta “covid-19” nedeniyle tedavi ediliyor, 2,946 hastanın durumu ağır.

Koronavirüs - COVID-19 yatak doluluk oranı

Kliçko, “Gördüğünüz gibi hastanede yatan hasta sayısı ve durumu ağır olanların sayısı azalmıyor. Bugün başkentin hastanelerinde 3,464’ü çocuk olmak üzere toplam 4,464 koronavirüs hastası tedavi ediliyor ” dedi.

2,946 hastanın durumu ağır ve 3,526 kişi oksijen desteği alıyor. 57 hasta entübe durumda. Yatakların doluluğu ise neredeyse % 80.

Kliçko yeni ek yatakların hazırlanmasıyla alakalı olarak “Bugün tıbbi sistemin çökmesini önlemek için mümkün olan her şeyi yapıyoruz, bu nedenle koronavirüslü hastalar için yatak sayısını sürekli artırıyoruz. Bugün, Kiev’de COVID-19 hastalarının tedavisi için 6,169 yatak var. Bu hafta ek 236 yatak daha konuşlandırmaya başladık. Yeni bir hastalık dalgasının başlangıcında yaklaşık 1,100 yatak hazırladık.” dedi.

Bugün Kiev’de 30 sağlık kurumu koronavirüslü hasta kabul ettiğini belirten Kliçko “Diğer tıbbi kurumlar, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Tıp Bilimleri Akademisi hastaneleri, yatakların ve tıbbi personelin bulunduğu, tekrarlanan itirazlarımıza rağmen, yine de Kiev’den COVID-19 hastalarını kabul etmiyorlar.” diye sitemde bulundu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com