Kliçko: Kiev’deki köprülerin yarısı acil olarak tamir istiyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, kamu kuruluşlarına başkentin köprülerini inceleme ve potansiyel tehlike taşıyanlarla ilgili çalışmaların başlaması konusunda talimat verdi.

Kliçko, 171 köprü ve üstgeçitten 75’inin acil iyileştirme yapılması gerektiğini de belirtti.

Kiev Şehir Devlet İdaresi basın servisi tarafından bildirildiğine göre Kliçko “Cuma gecesi koruyucu beton tabakasının parçalarının düştüğü Degtyarevsky üst geçidinde olduğu gibi durumları önlemeliyiz. Ve insanlara zarar gelmediği için şanslıyız” dedi.

“Ayrıca tüm yolları kontrol etmek ve yol kullanıcıları için potansiyel bir tehlike oluşturan kaplama parçalarını değiştirmek gerekir. Ve onarım için belirlenen köprüler ve viyadüklerde yenileme çalışmalarını yoğunlaştırmak istiyoruz ancak hava şartları bunu yapmamıza izin veriyor.” dedi.

Degtyarevsky üst geçidi üzerinde acil durum çalışmaları devam etmektedir. Bu geçit 1963 yılında inşa edilmiş ve sonrasında tam bir tamirattan geçmemiş en eski üstgeçitlerinden birisi.

Kliçko Kiev’de 171 köprü ve üst geçit inşaatı var. Bunlardan 75’i acil durumdur, çünkü onlarca yıldır tamir edilmemiştir. Aslında, şehirdeki birçok yol gibi. Ve bugün bu durumu düzeltiyoruz. İş hacmi büyük, anlıyorum. Ancak acil bir güncelleme için belirlediğimiz tesislerde gerekli çalışmaları hızlandırmalıyız,” dedi

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com