Kliçko: “Kiev, kısıtlamaları hafifletmede sonraki adımlara hazır değil”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko telegram üzerinden yaptığı açıklamada başkent Kiev’in henüz kısıtlamaların hafifletilmesindeki sonraki adımlara geçmeye hazır olmadığını söyledi

Kliçko Vıtali

Kliçko “Son 5 günde 100 bin kişi başına düşen hasta sayısının 15 kişiden fazla olduğunu belirtmek isterim. Bu kritere göre, Kiev maalesef kısıtlamaların hafifletilmesinin sonraki aşamalarına geçemez. Bu nedenle, restoranların, yüzme havuzlarının, çocuk kamplarının vb. açılması hakkında konuşmak için henüz çok erken.”

Kliçko eğer yeni koronavirüs bulaşma sayısı artarsa bir önceki karantina seviyesine de dönülebileceğini belirterek “Bu kriter 100.000 kişi başına 24 hastayı aşarsa, şehir kısıtlamalara geri dönmek zorunda kalacaktır.”

Kliçko tedbirler konusunda gevşek davranıldığını da söyleyerek “Kievlerin sağlığına ve güvenliğine dikkat etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, ne yazık ki, birçok insan tehdit yokmuş ve virüs bir yere gitmiş gibi davranıyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com