Kliçko, Julyani Havaalanı’ndaki Igor Sikorski anıtını açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Igor Sikorski Kiev Uluslararası Havaalanı (Julyani) yakınlarındaki ünlü uçak tasarımcısı Igor Sikorski anıtını açtı.

Kliçko, “Bugün Ukrayna Havacılık Günü’nde, önde gelen bir Kievlinin anısını devam ettirmek için bir adım daha atıyoruz. Dünyaca ünlü uçak tasarımcısı Igor Sikorski’nin anıtını açıyoruz” dedi.

Kiev Belediye Başkanı anıtın dikilmesini destekleyenlere teşekkür etti.

Anıtı yapan genç heykeltıraş Vladimir Zhuravel’dir. Kiev doğumlu Igor Sikorski, hem helikopterlerde hem de sabit kanatlı uçaklarda bir havacılık öncüsü idi.

Ayrıca bakınız: Türk Divan Şairi İmameddin Nesimi Anıtı Kiev’de Açıldı

Skorkski 1919’da Amerika Birleşik Devletleri’ne göç ettikten sonra, 1923’te Sikorski Aircraft Corporation’ı kurdu ve 1930’larda Pan American Airways’in okyanusu aşabilen uçaklarından ilkini geliştirdi. 1939’da Sikorski, bugün çoğu helikopterin kullandığı rotor konfigürasyonuna öncülük eden Amerikan helikopteri olan Vought-Sikorsky VS-300’ü tasarladı ve uçtu. Sikorski, tasarımı 1942’de dünyanın ilk seri üretim helikopteri haline gelen Sikorsky R-4’e dönüştürdü.

Ayrıca, Ukrayna’nın Türkçe tanıtım filmi çekimlerini yapan Türk film ekibi’de Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko’nun daveti üzerine Igor Sikorski anıtının açılışına katıldı.

Fotoğraflar – ukrinform

Kaynak: ukrinform.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com