Kliçko: Isıtma sezonunun sonuna kadar Kiev’deki ulaşım tarifeleri değişmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Ukrayna’nın başkentinde şehiriçi toplu taşıma araçlarında bilet fiyatlarının 2022’de ısıtma sezonunun sonuna kadar artmayacağını garanti ediyor.

Kliçko: Isıtma sezonunun sonuna kadar Kiev'deki ulaşım tarifeleri değişmeyecek

Kliko, Çarşamba akşamı Telegram’da “Kiev belediye başkanı olarak pozisyonum şu ve net: toplu taşımada seyahat tarifelerinin ısıtma sezonunun sonuna kadar revize edilmesi konusu dikkate alınmayacak!” diye yazdı.

Aynı zamanda, Kievliler için bilet fiyatları konusunun ne kadar hassas olduğunu anladığını kaydederek “Bu bir proje. Bir karar verilmedi!” dedi.

Belediye başkanı, Kiev’in kendisini “enerji krizi ve merkezi hükümetin şehre sürekli borçları nedeniyle” zor bir ekonomik durumda bulduğunu kaydetti.

Uber, Kiev’de shuttle hizmetini durdurdu

Bildirildiği üzere, Kiev Şehir Devlet İdaresi, 1 Ocak 2022’den itibaren Ukrayna başkentindeki toplu taşıma maliyetinde bir artış olduğunu duyurdu. Özellikle, artıştan sonra “Kiev kartı” sahipleri için birim geçiş fiyatı 12 UAH oluren, tek biletle geçiş yapanlar için 20 UAH olarak uygulanmasına karar verilmişti.

Kiev’de ısıtma sezonu Nisan ortasına kadar devam etmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com