Kliçko, Hükümet’ten 25 Mayıs’tan itibaren metronun açılmasını istedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, metronun çalışmalarını 25 Mayıs’tan itibaren yeniden başlatmak için Bakanlar Kurulu’na başvurdu.

Metro-Kiev

Kliçko yaptığın online basın toplantısındaki konuşmasında “Hükümete, 22 Mayıs’tan sonra ve daha kesin olarak 25 Mayıs’tan (22’si Cuma ve sonra iki gün kapalı olduğundan) sonra başkentteki metroların yeniden başlatılmasına izin vermeleri için başvuruyorum.” dedi.

Metro normal çalışma şeklinde açılmalıdır. Bu, yolcu akışını yeniden dağıtacak ve başkentteki tüm toplu taşıma araçlarının çalışmasını normalleştirecektir.

Aynı zamanda, Kliçko “Elbette, virüsün yayılmasıyla duruma bakacağını” ancak “daha da kötüleşmeyeceğini” umuyor.

Belediye başkanı da metro için özel geçişlere izin verilmesine karşı olduğunu, bunun “sadece büyük kalabalıklar yaratacağını” Metronun olağan çalışması gerektiğini vurguladı .

Kliçko Kiev sakinlerini pandemiden önce olduğu gibi metroyu kullanmama konusunda uyardı. “Sorumluluk alarak bir mesafe bulundurun, maskeler, eldiven giyin ve sadece iş veya acil durumlarda kullanın” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com