Kliçko: Bir hastanın koronavirüs tedavisi günlük 5 ila 15 bin arasındadır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko verdiği brifingde bir hastanın hastanede gördüğü koronavirüs tedavisi için günde 5 bin ila 15 bin UAH arasında harcama yapıldığını belirtti.

Kliçko “Bir hasta için günde ne kadar para harcandığını söylemek imkansızdır, çünkü hepsi hastalığın ciddiyetine ve ilişkili patolojilere bağlıdır. Ancak, doktorların söylediğine göre, ortalama olarak, günde 5 ila 15 bin grivna arasında bir tedavi maliyeti bulunmaktadır.” dedi.

Kliçko, hastaneye yatması gerekmeyen ve evde doktor gözetiminde tedavi gören kişilerin kendilerinin ücretini ödeyerek ilaç aldıklarını belirtti.

Ulusal Temel İlaçlar Listesi tarafından reçete edilen ilaçların % 90’ından fazlasının başkentin tıbbi kurumlarında bulunmakta olduğunu belirten Kliçko “Hastanelerde tedavi edilen COVID-19 hastaları bu ilaçları ücretsiz olarak alıyorlar.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com