Kış tatili için fiyatlar önemli ölçüde arttı: Karpatlar, Türkiye ve Mısır’da tatil ne kadar?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Enerji fiyatlarındaki artışa paralel olarak otel konaklama ve yemek fiyatları arttı. Bu yıl Ukrayna kayak merkezlerinde fiyatlar %10-15 arttı.

Ukrayna kayak merkezlerindeki fiyat etiketleri hem büyük oteller hem de ev sahipleri tarafından yükseltiliyor. Dağın eteğinde üç yıldızlı bir otelde kahvaltılı iki kişilik bir haftalık konaklama ortalama 27 bin UAH’a mal olacak.

Yaklaşık aynı fiyata Mısır, Türkiye veya Birleşik Arap Emirlikleri’nde “ortalama” oteller bulunabilmektedir, üstelik geleneksel olarak “her şey dahil” fiyatlar.

Rivne’deki kanlı cinayetin detayları ortaya çıktı

Karpatlar’da yılbaşı gecesinde 6-8 kişilik bir kır evinin kirası günlük 6000 UAH’a mal olacak. Ek olarak, teleferik fiyatları da arttı: 2 – 6 Ocak arasındaki tatil sezonunda teleferik için kayak kartı ücreti günlük 1350 UAH iken, beş günlük geçiş ücreti 6000 UAH olacak.

Konforlu odaların günlük kirası 1000 ila 2000-2500 UAH arasında olacaktır.

Turizm Geliştirme Merkezi müdürü Vladimir Tsaruk “Enerji kaynaklarının fiyatları artıyor. Buna bağlı olarak otellerin ve kulübelerin bakımı ve ısınması daha pahalı hale geliyor.” dedi.

Bu yıl tatil köyleri için zorunlu olması gereken Covid belgelerine gelince, tüm özel ev sahipleri bunları kontrol etmek niyetinde değil. Evini kiraya veren bir yerel sakin “Şahsen sertifika istemiyorum. Ancak sadece sertifika ile kayak yapabilirsiniz. Bu nedenle, tüm insanların vicdanlı olmasını ve hastaların bize gelmemesini umuyorum. Bizim açımızdan, tüm personel yazın aşılandı.” diye açıkladı.

Aynı zamanda, otellerin hepsinde aşı sertifikası veya PCR testi gerekmektedir.

Ukraynalılar tatilde yurtdışına seyahat etmek için de aynı belgelere ihtiyaç duyacaklar. Örneğin, seyahat acentelerine göre Mısır’a hala nispeten ucuza uçulabilir. İki kişilik tatili 14 bin UAH bütçe ile bulmak mümkündür. Ancak iyi otellerin fiyatları 1000 dolar ve üzerindedir.

Aynı zamanda Türkiye’de üç yıldızlı bir otelde kahvaltı dahil yedi günlük konaklama ile İstanbul’da iki kişilik en ucuz yeni yıl tatili en az 20 bin UAH’a mal olacak. Kapadokya’ya gitmek ise nispeten daha da ucuz ve 15 bin UAH’dan başlıyor.

Ukrayna’da yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yüzde 10 arttı

Ama Kasım ayının sonunda her şey dahil programı kapsamında BAE’de dört yıldızlı otelde bir hafta sürecek tatil de popüler: Aralık başında fiyatlar 24,000 UAH iken, yeni yıl döneminde aynı otel 60 bin UAH’a mal olacak.

Ek olarak, egzotik tatil Ukraynalılar arasında popülerlik kazanıyor. Bu yıl, Dominik Cumhuriyeti’ne benzeri görülmemiş bir talep var. İki kişilik turlar 2500-3000 dolar aralığındadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com