Kırımoğlu: Zelenskiy, Kırım Tatar Milli Özerkliğinin Oluşturulmasına Hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy’in, Ukrayna Anayasasının 10. maddesine eklenecek olan Kırım’ın statüsü ile ilgili hazırlanan düzenlemeleri incelemek için; Anayasa Komisyonu oluşturmaya ve sonrasında ilgili yasa tasarısının parlamentoya sunulmasına hazır olduğunu ifade etti.

ATR televizyon kanalına konuşan Kırımoğlu, 9 Ağustos 2019 tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’le yaptığı görüşme sırasında, Kırım Tatar milli özerkliğinin oluşturulması konusunun ele alındığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı’nın Desteği Olursa Kırım Tatar Milli Özerkliğinin Kabul Edilmesi İhtimali Çok Büyük

Ayrıca bakınız: Kırımoğlu, KTMM Başkanı Çubarov’u Kritik Görev İçin Önerdi

Ukrayna’da şu an Kırım Tatar milli özerkliğinin kurulması için elverişli bir durumun oluştuğunu kaydeden Kırımoğlu, “Cumhurbaşkanı’na çalışma grubunun işini bitirdiğini ve artık yasa tasarısının Parlamentoya sunulması gerektiğini anlattık. Şu an, ülkedeki durum bunun için elverişli, partileri büyük bir çoğunluğa sahip ve Cumhurbaşkanı’nın desteği olursa, yasa tasarısının kabul edilmesi ihtimali çok büyük. Cumhurbaşkanının buna hazır olduğunu gördük ve o kendi bakış açısını, Halkın Hizmetkarı Partisinin tüm gruplarına ulaştırmayı başarırsa Cumhurbaşkanının dediği gibi olacak.” diye konuştu.

Kırımoğlu’na göre, Zelenskiy, Anayasa’nın 10. maddesine yapılacak düzenlemelerin incelenmesi için Anayasa Komisyonu’nu oluşturmaya ve daha sonra yasa tasarısını Parlamentoya sunmaya hazır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com