Kievlilerin Yıllık Gelirleri ve Yatırım Miktarları

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçen yılın rakamlarına göre, bir Kiev sakinin yıllık ortalama geliri 141.2 bin UAH (Aylık 11,766 UAH) ve milli hasılaya katkısı ( GRP ) kişi başına 238.6 bin UAH’a ulaştı. Bu rakamlar, Ukrayna’nın tüm bölgeleri arasındaki en iyi ekonomik göstergeler olmuştur.

Kiev de kişi başı yerel bütçe gelirleri açısından da 13 bin UAH ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada 8 bin UAH ile Dnipropetrovsk bölgesi yer alıyor. Kiev şehri resmi portalında KSCA başkanı Mikola Povoroznik tarafından açıklandığına göre “Tamamen ekonomik göstergelerle – kişi başına gayri safi bölgesel üretim miktarı ve mevcut gelirde 2015 yılından itibaren, Kiev Ukrayna bölgeleri arasında liderdir. 2018 yılında bir Kiev sakinin yıllık ortalama geliri 141.2 bin UAH ve bölgesel düzeyde milli hasılaya katkısı (GRP) kişi başına 238.6 bin UAH’a ulaştı.” denildi.

Povoroznik’e göre 2015’ten beri doğrudan yatırımlar, sermaye yatırımları ile mal ihracatı artmaktadır. 2018 yılı başından bu yana kişi başına sermaye yatırımı hacmi 60,3 bin UAH olarak ve doğrudan yabancı yatırım 58,200 dolar olarak gerçekleşmiştir.

Nüfusun istihdam oranında da iyileşmeler mevcut olup 15-70 yaş arası Kiev sakinlerinin % 62,3’ü çalışmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com