Kiev’le alakalı getirilen yeni tasarı tartışma konusu: Kliçko karşı çıkıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Halkın Hizmetkarı Partisi, başkentle ilgili yasanın kabul edilmesinin, Kiev’in mevcut belediye başkanı Vitaliy Kliçko’nun yetkilerinin sınırlandırılmasını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini garanti ettiğini söylerken, Kliçko ise yasa tasarısının kendisine karşı getirildiği konusunda itirazlarını ifade ediyor.

Kliçko Vıtali

Kliçko’nun birilerinin güçlerini sınırlamaya çalıştığı tezleri gerçekle örtüşmediğini belirten Halkın Halkın Hizmetkarı Partisi başkan yardımcısı Vitaliy Bezgin “Şehri yönetmek açısından bakıldığında, aynı yetkileri elinde tutmaya devam edecek. Ama öğle yemeğinden önce herhangi bir karar verip, öğleden sonra Anayasa’ya ne kadar uygun olduğunu kontrol edemezsiniz. Elbette bunu başkası yapmalı.” diye açıkladı.

Mevcut belediye başkanı Kliçko ise hala tasarıyı çok eleştirmeye devam ederek “Bu tasarının temel amacı başka bir şeydir: Yukarıdan birine tabi olmayan Kliçko’yu ortadan kaldırmak.” dedi.

Ukraynalıların ezici çoğunluğu ülkedeki ekonomik durumu olumsuz değerlendirdi (anket)

Kliçko, 2003 tarihli Anayasa Mahkemesi’nin sadece Kiev halkı tarafından seçilen belediye başkanının Kiev Şehir Devlet İdaresi başkanlığına atanabileceği kararını hatırlatmaya devam ederek, Ekim 2019’da başkent için getirilen ve üstünde 900’den fazla değişiklik yapılan yasa tasarısına itirazlarını sürdürüyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com