Kiev’in turizm potansiyeli İstanbul’da tanıtıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi’nden resmi bir heyet Türkiye turizm sektörü temsilcileriyle İstanbul’da bir toplantı yaparak Kiev’in turistik yönlerine dair bir sunum gerçekleştirdi.

foto: @kyivtourism

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, Ukrayna heyetine başkanlık eden Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Marina Honda “Kiev – İstanbul uçuşu iki saatten az sürüyor ve ardından turistler kendilerini farklı bir kültürün içinde buluyor. Bugünkü sunumun İstanbulluların Kiev’imizi ziyaret etmesini sağlayacağını umuyorum.” dedi.

Ona göre Türkiye, Ukrayna’nın başkentine en çok turistin geldiği ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Pandemi nedeniyle en çok zarar gören Kiev’in önceliği olan turizm sektörü oldu.

Honda, “Şimdi sektörün tam anlamıyla çalışmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz” dedi.

Kiev’in İstanbul’daki turizm potansiyeli, özellikle tüm Ukrayna’dan gelen gastronomi, tıp, iş dünyası, rehberler, oteller derneği olmak üzere altı turizm derneğinin temsilcileri tarafından sunuldu.

Görüşmede Türk tarafı, Türkiye’den gelen turistlerin Kiev’i ziyaret etmeye olan ilgisini kaydetti. Gündemdeki konulardan biri de başkentte Türkçe konuşan rehber sayısının yetersiz olmasıydı. Ukrayna ve Kırım Tatar mutfağı da başkentin Türkiye’den gelen turistler için çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Kiev İl Devlet İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki toplantı çerçevesinde, Ukraynalı dernekler ve Türk seyahat şirketleri TURSAB derneği temsilcileri düzeyinde de iş görüşmeleri yapıldı. Tüm Ukrayna Gastronomi Turizmi Derneği, Türk tarafı ile bir işbirliği mutabakatı imzalamayı kabul etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com