Kiev’in merkezine vandalizme dayanıklı yeni tuvaletler kuruldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi basın servisi bildirildiğine göre Kiev’in merkezine on adet otomatik umumi tuvalet kuruldu. Bunlar, vandalizme karşı korumalı modern tuvaletlerdir.

Kiev'in merkezine vandalizme dayanıklı yeni tuvaletler kuruldu

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko tarafından yapılan açıklamada “Multimilyon dolarlık şehrimiz rahat olmalı. Her yönüyle. Bu nedenle altyapının yenilenmesine, parkların onarımına, okul ve bahçelerin yapımına dikkat ediyoruz. Ve Kiev sakinlerinin ve başkentin misafirlerinin rahatlığı için diğer altyapıları iyileştiriyoruz. Özellikle umumi tuvaletler sistemini daha modern ve güzel hale getiriyoruz.” dedi.

Parklar ve rekreasyon alanlarındaki yapılara ek olarak, Kiev’in merkezinde otomatik umumi tuvaletler kurulduğunu belirten Kliçko “Bunlar, vandalizme karşı korumalı modern kompleksler. Dışarıdan bakıldığında, yeni tuvaletler tarihi Kiev mimarisine uyması için sütunlara benziyor. Başkentin merkezinde bu türden 10 tuvalet halihazırda kuruldu. Bu tarzda yüzden fazla tuvalet yerleştirme olasılığını değerlendireceğiz.” diye ekledi.

Tuvalet, özellikle popüler turist rotalarının geçtiği şehrin tarihi kesiminde kurulduğunu belirten Kliçko tuvaletler alakalı yaptığı açıklamada “Rahat bir şehir temel şeylerle başlar. Bu nedenle, son 6 yılda başkentte, özellikle parklarda ve meydanlarda 44 tuvalet inşa edildi ve onarıldı. Toplamda 100’den fazla umumi tuvalet Kiev’de faaliyet gösteriyor. Buna ek olarak, son birkaç yılda, Şehir yönetimi yasadışı olarak kiralanan veya kullanılan altı umumi tuvaleti geri aldı. Bu, “Kievvodfond” şehir girişiminin ve şehrin kanun uygulayıcı kurumlarının çalışmalarının sonucudur. Şimdi, iade edilen tuvaletlerden bazıları yenileniyor ve bazıları gelecek yıl yenilecek. ”dedi.

Rapor edildiği gibi, proje hem bütçe fonlarını hem de müşterilerin fonlarını çekti.

Otomatik tuvaletler, otomatik kapı açma, temassız el kurutma, meşgul sensörü ve yardım çağırma düğmesi ile donatılmıştır. Tuvaleti kullanmanın bedeli 5 UAH olup gelirler tuvaletlerin bakımı için kullanılacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com