Kiev’in Darnitsa ve Dinyeper bölgelerinde yaşayanlar dikkat!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi (KSCA) basın servisi Kiev’in Darnitsa ve Dinyeper bölgelerinde yaşayanları uyararak, pencerelerini kapalı tutmaları ve dışarıda bulunmamaları yönünde uyardı.

Kiev Şehir Devlet İdaresi Pazartesi akşamı itibariyle resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Dinyeper ve Darnitsa bölgelerinde havada aşırı miktarda zararlı partikül ve kirletici gaz kaydedilmiş olup, uzmanlar pencerelerin kapatılmasını tavsiye ediyorlar.” denildi.

KSCA, otomobil egzostlarından ve endüstriyel işletmelerin bacalarından havaya salınan gaz ve partiküllerin bu bölgelerde havayı önemli ölçüde kirlettiğini belirtiyor.

İki ilçede de bulunan mobil laboratuvarda, havadaki nitrojen dioksit miktarının 5 kat; nitrik oksitin 1.3 kat; karbondioksitin 4 kat ve formaldehitin 43 kat fazla olduğu belirtildi.

Durumu dikkate alan uzmanlar şunları önermektedir: Açık havada kalmayı sınırlamak; özellikle geceleri ve sabahın erken saatlerinde pencereleri kapalı tutmak. Pencerelerdeki, havalandırma deliklerini nemli bir bezle örtmek ve düzenli aralıklarla değiştirmek; klima ve hava temizleme sistemlerini açmak; ıslak temizlik yapmak, havadaki nemi artırmak için kapları suyla doldurmak önerilmektedir. Yetişkinler için sıvı alımını günde 2-3 litreye çıkarmaları, özellikle tuzlu ve mineralli alkali su ve içecekleri bolca tüketmeleri de önerilmiştir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com