Kiev’i yürüyerek gezin – 2. Gün

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de yine Maidan’ı başlangıç noktası yaparak, bu sefer nehre paralel devam eden tepeler üzerinde aşağı yukarı 5-6 km’lik bir yürüyüş güzergahında gideceğiz.

İlk olarak Kiev’de özel binalardan biri olan ve eğimli bir araziye kurulmuş olan Kukla Tiyatrosu binasına gidiyoruz. Binanın hem alt kısmında hem de arka kısmında görülebilecek yerler vardır. Buradan gökkuşağı şeklinde metaldan tasarlanmış devasa boyuttaki Dostluk Anıtı’na doğru yürüyeceğiz. Gökkuşağı alt kısmında yine büyük heykel ve anıt ile karşısında tiyatro şeklinde oturma sıraları mevcuttur. Bu bölge hem Podil hem de nehir tarafını seyredebileceğimiz bir seyir tepesi hüviyetindedir. Geçtiğimiz yıllarda burası ile Volodomirska Tepesi arasında bir yürüyüş köprüsü de inşa edildi.

Anıtın yanından yukarı çıkan merdivenleri kullanarak park içine doğru giriyoruz. Bizi bir kurbağa anıtı karşılar. Devamında ince uzun bir şato şeklinde tasarlanmış Su Müzesi binasına girebiliriz. Park içinden keyifle yürürken karşımıza bir aşk hikayesinin anıtı çıkacaktır. Luigi ve Mokrini arasında aşkın anısına dikilmiştir. Sonrasında Aşıklar Köprüsü‘nden yolun karşısına geçilecek. Köprü üzerinde adet üzere aşıkların taktığı kilitler vardır. Zaman zaman ağırlıklarından ötürü bu kilitler sökülmektedir. Yol bizi Dinamo Kiev stadının arkasından götürmektedir. Stadı bu noktadan gözlemleyebiliyoruz. Yol üzerinde açık bir tiyatro sahnesi bizi karşılayacak. Uygun zaman denk gelirse burada çeşitli dans gösterileri seyredilebilir. Park içine dağılmış Ukrayna için önemli kişilerin heykel ya da büstlerine yol boyunca denk geleceğiz.

Marisnki Parkı‘na girmeden evvel yine meşhur bir seyir tepesinden Kiev’in diğer yakası ve nehir gözlenebilir. Marinski Park’ın içine dağılmış çeşitli heykel sanatının eserleri parkın içine dağılmış olarak izlenebilir. Marinski Parkı’ndan çıktığımızda artık şehrin içine tekrar girmiş oluyoruz. Çıktığımız yolu takip edip Arsenalna Metro’nun önünden geçerek yürümeye devam ediyoruz.

Yol bizi yine yeşil bir alana çıkaracak. Burada hem seyir terasları mevcut hem de bu alan Ukrayna için çok önemli olan Holodomor Soykırım Müzesi‘ni  barındırmaktadır. Ayrıca sürekli ateş yanan uzun ince bir dikilitaş hüviyetindeki Meçhul Asker anıtı da bulunmaktadır.

Kiev’de beni en çok etkileyen anıt heykellerden birisi ise Holodomor’u temsil eden küçük kız çocuğu heykelidir. Geziyi burada noktalıyoruz. Bu hattın devamında geniş bir alanı kaplayan Peçerska Lavra manastırları ile II. Dünya Savaşı Müzesi bulunmaktadır.

Ayrıca Bakınız: Kiev’i Yürüyerek Gezin – 1. Gün

Yol üzerinde görebileceğiniz yerlere ait fotoğraflara örnekler:

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com