Kiev’e yüz tanıma sistemine sahip, uzaktan ateş ölçen kameralar kuruluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de kullanılmak üzere vücut sıcaklığını ölçecek ve yüzleri tanıyacak 400 kamera satın alındı. Elde edilen veriler ulusal polise iletilecektir.

Yaklaşık 65 milyon grivna tutan satınalma, koronavirüsün yayılmasına karşı mücadelenin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Tüm kameralar 17-25 Nisan arasında kurulacaktır.

Cihazlar, başkentteki tüm kamera ağlarını yöneten Kiev Şehir Devlet İdaresi’nin (KSCA) Bilgi ve İletişim Teknolojileri Departmanına bağlı bir ortak girişim olan Informatika tarafından sipariş edildi.

Bölüm başkanı Yuri Nazarov’a göre, kameralardan alınan veriler Ulusal Polis, Zabıta ve Devlet Acil Servis temsilcilerine gönderilecek. KSCA Sağlık Departmanı ise istatistiksel bilgiler toplayacaktır.

Nazarov “Bu, süpermarketlerde, eczanelerde ve diğer kalabalık yerlerde yüksek vücut ısısı olan insanları hızlı bir şekilde tanımlamamıza olanak tanıyacak. Buna ek olarak, kameranın işlevselliği yüz algılamayı da içeriyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com