Kiev’e EBRD kredisi ile 50 yeni metro vagonu alınacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Meclisi, 50 yeni metro vagonunun satın alınması için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 50 milyon euro kredi alma koşulları üzerinde anlaştı.

metro vagonu

“Kiev Metrosu” yöneticisi Viktor Braginskiy tarafından “Yakında 50 yepyeni vagon metroda çalışmaya başlayacak. Kesinlikle yeni ve konforlu vagonlarla güncelliyoruz. Kiev Belediye Meclisi sonunda anlaşmanın imzalanması için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na garanti verdi. Proje 50 milyon euro için tasarlandı.” diye yazdı.

Aynı zamanda Braginskiy, yeni vagonların halihazırda metro tarafından kullanılandan çok daha iyi olduğunu da sözlerine ekledi: daha az elektrik tüketimi ile daha yüksek bir hız geliştirme kapasitesine sahip olacağını belirtti.

Kiev metrosunun başkanına göre, geçtiğimiz birkaç yıl içinde Kiev Metrosu 185 vagonu modernize etti. Bu, tüm filonun % 22,5’i veya en yoğun saatlerde her gün kullanılan vagonların ise % 34’ünü oluşturmaktadır.

26 Mart 2020’de, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu, Kiev metrosunda kullanılmak üzere vagon satın alınması için 50 milyon euro tahsis edilmesini onaylamıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com