Kiev’e 700 Bin Ton Kapasiteli Geri Dönüşüm Tesisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresinin basın servisinin bildirdiğine göre, toplam kapasitesi yılda 700 bin ton çöp işleyecek ve aynı zamanda da çöpü sıralayacak bir atık geri dönüşüm kompleksi inşa etmeyi planlanıyor.

İnterfax’ın haberinde,  KSCA genel başkan yardımcısı Peter Panteleev’e göre, Kiev çevre açısından tehlikeli atıkları bertaraf edecek teknolojiden faydalanmak için net planlar yapıyor.

Ayrıca, Ulusal Atık Yönetimi Stratejisinin Ekim 2017’de kabul edildiğini ve Şubat 2019’da Ulusal Planın yapıldığnı hatırlattı.

KSCA başkan yardımcısı “Güncellenen yasalar sadece birkaç ay işe yarıyor. Bununla birlikte, Kiev şehri, Kiev için kendi bölgesel atık yönetim planını hazırlıyor. Bu, Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı’na göre kapsamlı bir belge olacak” dedi.

Ek olarak, Panteleev, Kiev’in Troeyşçına’daki CHPP-6 yakınlarındaki bir çöp işleme tesisinin inşasında yeri reddettiğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com