Kiev’e 12 KM Uzunluğunda İki Yeni Bisiklet Yolu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Vekili Dmitri Davtyan tarafından yayınlanan bir mesajda 2020 baharında açılacak toplam 12 km uzunluğunda iki yeni bisiklet yolu projesi hazırlandı.

İlk bisiklet yolu Posta Meydanı’nı, Dinyeper nehri üzerindeki Yaya Köprüsü’nü, Metro Köprüsü’nü ve Paton Köprüsü’nü içerirken; ikincisi Julyani Havaalanı, Sivastopol Meydanı, Solomenski Meydanı, Lev Tolstoy Meydanı, Bağımsızlık Meydanı ve Avrupa Meydanı’nı kapsayacak.

Ayrıca bakınız: Kiev’de 2000 Bisikletli Yeni Bir Kiralama Sistemi

Davtyan “Bazı bölgelerde bisikletler için trafik ışıkları, bisiklet park yeri ve bisiklete binme istasyonları bulunacak. Plastik yol işaretlemesi olacak. Uygulamaya 2020 yılında geçmeyi planlıyoruz.” dedi.

Kiev Şehir Devlet İdaresine göre Kiev’deki toplam mevcut bisiklet altyapısı uzunluğu 68 km. Ayrıca, bisikletçiler toplu taşıma şeritlerini de kullanabilmektedirler. Bu şeritlerin toplam uzunluğu da 17 km’dir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com