Kiev’den sağlık personeline prim. Doktorlar 30 ila 50 bin grivna maaş alacaklar.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mart ayı için koronavirüs hastaları ile çalışan büyükşehir hastanesi doktorları 30 ila 50 bin grivna maaş aldı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko online olarak düzenlediği basın toplantısında Mart ayı için koronavirüs hastaları ile çalışan doktorlara 30 ila 50 bin grivna ücret ödendiğini söyledi:

Vitali Kliçko “Şüpheli koronavirüs hastaları ve COVID -19 hastaları ile çalışan doktorlarımız 13 Mart’tan bu yana çalışmaları sonunda ek ücret alıyorlar. Şehir yönetimi dokuz resmi maaş ek olarak ücretlendirdi. Bunun için, Kiev şehir bütçesinden neredeyse 10.8 milyon grivna tahsis etti. Böylece, Mart ayı için doktorlar ortalama 30 ila 50 bin grivna alacak, hemşireler 25-30 bin ve stajyer sağlık personeli 20-25 bin grivna.” dedi.

Ortalama olarak, Mart ayı için koronavirüs hastalarıyla çalışan sağlık personeline ek ücret:

  • Doktorlar – 17 bin grivna;
  • Hemşireler – 13 bin grivna;
  • Stajyer sağlık personeli – 11 bin grivna.

Kiev belediye başkanına göre, Acil Tıbbi Yardım ve Afet Tıbbı Merkezi çalışanları, yani hasta ziyaret ekiplerinin doktorları ve araç dezenfeksiyonu faaliyetlerine katılan sağlık görevlileri de Mart ayı primi alacaklar. Bunun için şehir ayrıca 12.4 milyon UAH tahsis etti:

  • Ortalama olarak, doktorlar 9.8 bin grivna prim alacak;
  • Sağlık görevlisi – 5.5 bin grivna;
  • Personel – 1.9 bin grivna.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com