Kiev’deki yeni binaların yarısından fazlası riskli durumda

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Monitor.Estate tarafından Eylül ayı içerisinde Kiev’de inşaatı devam eden 435 yeni bina analiz edildi. Bunun sonucunda ortaya çıkan sonuca göre yeni bitmiş ya da yapımı devam eden 232 yeni bina riskli yapı kategorisinde bulunmaktadır.

Ancak risk esas olarak aşağıdaki gibidir:

  • Yapı denetim izni olmayan 113 yeni bina (toplam yeni bina sayısının % 25,9’u);
  • 180 bina imarı bina yapmaya uygun şekilde düzenlenmemiş bir arsası bulunmadan üzerine inşa edilen binaları oluşturmaktadır % 41,3);
  • 20 bina, inşaat ruhsatı olmayan firmalarca inşa ediliyor (% 4.5).

En fazla sayıda riskli yeni bina aşağıdaki alanlarda yoğunlaşmıştır:

  • Desnianskiy – % 95,2 (asıl sorun arazinin kötüye kullanılmasıdır);
  • Holosiivskiy – % 60,3;
  • Şevçenkovskiy – % 55.6.

En az sorunlu olan bölge ise Obolon’dur.

Monitor.Estate kurucusu Vladimir Kopot “Yılın başındaki verilerle karşılaştırırsak, nesnelerin sayısı arttı ve buna bağlı olarak riskli olanların sayısı yüzde birkaç arttı. Bunun nedeni, 2020’de gerekli izinler olmadan aktif daire satışına başlanılan yeni komplekslerin duyurulması ve mevcut yeni binaların geliştiricilerinin gerekli izinleri ve belgeleri almak için acele etmemesi nedeniyledir. “ dedi.

Ayrıca ona göre doğru amaca sahip arsa sona eriyor ve geliştiriciler amacına ve işlevsel amacına rağmen gelişim için uygun arsalar arıyorlar.

Monitor.Estate’in Şubat raporu başkentteki 409 inşaat projesinden 214’ünün (% 52) riskli olduğunu göstermişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com