Kiev’deki Türk Büyükelçiliği önünde “Barış Pınarı Harekatı”na karşı provokatif gösteri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de Panas Mirny Caddesi’nde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği “Barış Pınarı Harekatı”nı protesto etmek için izinsiz toplandı.

Bölücü terör örgütü PKK/YPG yanlısı ve destekçisi bir grup, hakaret içeren posterler taşıyıp Türkiye aleyhinde bağırdıkları için, elçiliğe işlemlerini yaptırmak için gelen vatandaşlarla arasında ufak sürtüşmeler de meydana gelmiştir.

Kiev polisi iletişim depatmanından yapılan açıklamada “Panas Mirny Caddesi’ndeki elçiliğin önündeki gösteriler hakkında bir ihbar geldi. Karakol memurları ve bölge polis teşkilatının operasyonel grubu olay yerine sevkedildi.” denildi.

Kolluk kuvvetleri tarafından bir grubun daha önce ilgili kurumlara bilgi verip izin almadan büyükelçilik önünde eylem yaptığı belirtildi. Eylemcilerden birisinin pankartını indiren bir vatandaşla eylemciler arasında bir sürtüşme gerçekleşti.

Polisten yapılan açıklamada olaydaki tüm katılımcılar belirlendikten sonra olayın yasal kovuşturması yapılacaktır.

Kiev Büyükelçiliği tarafından olay üzerine yapılan Türkçe ve Ukraynaca açıklama şöyledir:

“Büyükelçiliğimiz önünde bu sabah bir protesto gösterisi yapılmıştır. Göstericiler, bir bölümü hakaret içeren pankartlar açmış ve Büyükelçiliğin giriş çıkışını fiilen bloke etmiştir. Bu provokatif gösteri nedeniyle Büyükelçiliğimize işlem için gelen bazı vatandaşlarımızla göstericiler arasında kısa süren bir tartışma yaşanmıştır. Büyükelçilik olarak bu durumu üzüntüyle karşılıyor, bu tür tatsız olayların tekrarlanmamasını umuyoruz.”

“Цього ранку перед нашим Посольством відбулась демонстрація протесту. Демонстранти розгорнули транспаранти, частина з яких містила брудну лайку, та фізично блокували доступ до будівлі Посольства. Через цю провокаційну демонстрацію відбулись короткі сварки між демонстрантами та нашими громадянами, що звертались в цей час до Посольства. Посольство з сумом сприймає цю ситуацію. Надіємось, що такі неприємні ситуації більше не повторяться.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=vO-wuJ_DvTs

Eylemciler tarafından çekilen video Facebook’ta yayınlandı.

Протестна акція біля посольства Туреччини проти геноциду курдів. Люди з посольства нападають на мітингарів.

Sofiia Lapina paylaştı: 11 Ekim 2019 Cuma

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com