Kiev’deki tüm metro istasyonlarına defibrilatör kurulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başlangıçta, 20 metro istasyonunun kalp başlatma sistemleri (defibrilatör) ile donatılması planlanırken 2020 yılı sonuna kadar 52 metro istasyonunun tamamına defibrilatör kurulmasına karar verildi.

Delo.ua’nın haberine göre, Metro istasyonlarında kalp başlatma sistemlerinin ortaya çıkması, şehir sakinlerinin fikirlerini hayata geçiren “Bütçe 23” programındaki projelerden biri olduğu belirtildi.

Raporda, “Başlangıçta, 20 metro istasyonunun kalp başlatma cihazları ile donatılması planlandı, ancak projenin önemi göz önüne alındığında, bugün sayıları 52’ye yükseldi. Yani, tüm istasyonlara defibrilatörler kurulacak.” denildi.

Metroya defibrilatör kurma fikri 2018’de kamu aktivistleri arasında ortaya çıkmıştı. Mesela, metro içerisinde kalp yetmezliği nedeniyle sorun yaşayan yolcular genellikle hayatlarını kaybetmektedirler. Sadece 2018’in ilk aylarında 7 kişi kalp krizinden öldü. Bunun üzerine Kiev Şehir Devlet İdaresi tek tek istasyonlara defibrilatör kurma konusunu dikkate almaya söz verdi.

2019’da, kamu aktivistleri 19 metro istasyonuna kalp tetikleyici cihazlar kurmayı önerdi. Sonra Kiev halkı “Kamu Bütçesi” yarışmasına metroda defibrilatörler üzerine bir proje sundu, 10,000 oy aldı. Değişim istasyonları, Vokzalnaya, Arsenalnaya ve Olimpiyskaya istasyonlarında en çok oyu aldı.

Tüm metro istasyonlarına defibrilatör kurmanın maliyeti açıklanmadı.

Mart 2020’de Kiev metrosunun bazı istasyonlarında 4G iletişimin çalışmaya başlayacağı da belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com