Kiev’deki hava kirliliği kabul edilebilir sınırları aştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Konseyi, kent yakınlarındaki çok sayıda yangının hava kirliliğini etkilediğini açıkladı.elo.ua Devlet Acil Durum Yönetimi Hizmetleri’nin raporuna göre Kiev’de hava ölçümlerinde aşırı miktarda toz, kükürt dioksit, nitrik oksit ve formaldehit bulunduğu belirtildi.

Delo.ua’nın haberine göre özellikle, toz konsantrasyonuna izin verilen maksimum oran 0.15 iken metreküp başına 0.10-0.20 mg çıktı. Kükürt dioksit (S02) konsantrasyonu 0.018 ile 0.126 arasında değişirken izin verilen oran 0.50’dir.

Formaldehit endeksi 0.003-0.015 iken norm 0.003’tür. Ek olarak, nitrik oksit (N02) normu da 0.04 iken 0.04-0.36 aralığında çıkarak aşıldı. Karbon monoksit (CO) normal aralıkta kaldı.

Ayrıca bakınız: Kievliler “Hava Kirliliği” Konusunda Uyarıldı

Kiev Şehri Devlet İdare Genel Müdür Yardımcısı Nikolai Povoroznik, “Geçen ay boyunca, Kiev yakınlarında 800’den fazla yangın meydana geldi. Önceki aylara kıyasla bu rakam neredeyse yedi kat arttı. Kuru ot yanma vakaları daha da sıklaştı,” dedi.

Povoroznik’e göre Kiev’deki çevre, diğer mega kentlerde olduğu gibi, özellikle bir çok faktörden etkilenmektedir: endüstriyel işletmelerin varlığı, şehirdeki araba sayısındaki artış, Kiev bölgesindeki yangın sayısındaki artış ve benzerleri.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com