Kiev’deki duman ve is kokusunun sebebi Jitomir’deki yangınlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada Kiev’de hava kirleticilerinin ana sebebinin Jitomir’de bölgesindeki orman yangınları olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada 2 bin ve 700 hektarlık iki orman bölgesinde meydana gelen yangına değinen Kliçko ”Hava kirletici dumanın çoğu, şu anda Jitomir bölgesinde 2.700 hektarlık iki ormanda meydana gelen yangın.

Çernobil dışlama bölgesinde, artık yangında sıkışmış hücrelerdeki otlarda ve odun için bir yanma var. Şu anda aktif bir yangın yoktur.

Kiev’den binden fazla itfaiyeci yangına hızlı yanıt vermi olup, itfaiyecilerimiz Kiev bölgesi yanı sıra, dışlama bölgesinde ve Jitomir bölgesindeki yangınların ortadan kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarda yer almaktadır.

İtfaiyecilere ve kurtarıcılara zor ve tehlikeli çalışmaları için teşekkür ederiz! Ve şehrimizin her sakininden evde kalmasını ve pencereleri açmamasını istiyorum!” dedi.

Bununla birlikte Kiev’de küçük çaplı 30 alanda yangın olduğuna da değinen Kliçko, ağaçlık bölgelerde 4 ayrı yerde 1.3 hektarlık yangın olduğunu belirtti.

  • Desnianskiy bölgesi – 700 m²;
  • Holosiivskiy Bölgesi – 500 m²;
  • Darnitskiy bölgesi – 50 m²;
  • Svyatoşin bölgesi – 50 m².

olarak belirtti ve bu yangınların söndürüldüğünü ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com