Kiev’deki Cimnastik Şampiyonası’nda Türk milli takımından şampiyonluk (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye Grup Milli Takımı üç çember + iki labut aletinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan milli takım finallerde 31.150 puan ile altın madalyaya uzandı. Bu şampiyonlukla ritmik cimnastikte Türkiye bu seviyede ilk altın madalyasını kazandı.

Türkiye finallerde aynı puanı aldığı Ukrayna’yı uygulama puanı ile geride bırakırken, bronz madalya kazanan Azerbaycan 30.650 puan aldı. Şampiyonanın diğer sıralaması ise İsrail, Fransa ve Estonya şeklinde oldu.

Türkiye bu kategoride ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen: Dünya, Türk cimnastiğini konuşuyor

Ritmik cimnastik gibi finale kalmanın “hayal” gibi görüldüğü bir branşta altın madalya alarak çok umutlandıklarını ifade eden Çelen, “Çok mutluyuz, ritmik cimnastikçilerimiz bugün Ukrayna’da Avrupa şampiyonu oldu. Kızlarımıza inancımız tamdı. Emeği geçen antrenörlerimize, teknik kadromuza özellikle de sporcularımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Son sekiz yılda 1000 lisanslı sporcudan, 100.000 lisanslı sporcuya ulaşmamızın ve tabana yayılmamızın gelecekte ne kadar büyük başarılar getireceğinin sinyallerini tüm dünyaya vermeye başladık. Bu başarı cimnastik ailesi olarak hepimizin. Yönetim kurulumuz, teknokratlarımız, hepimiz inanarak başardık. İnşallah Türk cimnastiği çok daha iyi yerlere gelecek.” diye konuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com