Kiev’de yıl boyunca 22 binden fazla aile içi şiddet vakası kaydedildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı Marina Honda tarafından açıklandığına göre 2020’nin başından bu yana, polis ve Kiev Şehir Cinsiyet Eşitliği, Şiddeti Önleme ve Karşı Koyma Merkezi aile içi şiddetle ilgili 22 bin 688 şikayet aldı.

Marina Honda‘ya göre 2019’da şiddete karşı koymak ve önlemek için Kiev’de aktif çalışmalar başladı. Bu süre zarfında bir yardım hattı oluşturuldu ve beraberinde iki kriz müdahale odası açılarak, aile içi şiddetle ilgili klişelerin yok edilmesine katkıda bulunmak için sürekli bilgilendirme kampanyaları yürütüldü.

Honda açıklamasında “İstatistikleri geçen yılla karşılaştırırsak, başvuru sayısı üç katına çıktı. Bu, suçludan koruma mekanizmaları oluşturulmuş olduğundan, artık şiddet hakkında konuşmaktan korkmadıkları anlamına geliyor. Cinsiyet Eşitliği Merkezi’ndeki uzmanlarımızın psikolojik desteği de önemli bir rol oynuyor. Yardım Hattına 4 bin 105 başvuru oldu. Bunların 492’si erkek. Psikologlar 730 kişi ile birebir görüşme yaptılar ki bunların da 147’si erkek. Aile içi şiddet hem kadınları, hem de erkekleri ve çocukları da etkilemektedir.” dedi

Yetkiliye göre 40’ı kadın 30’u çocuk olmak üzere 70 kişi “kriz odalarını” kullandı. Özellikle Kiev’in sol yakasında yaklaşık bir ay önce açılan oda sekizi kadın 14 kişi tarafından kullanıldı.

Daha önce Ukrayna’da aile içi şiddet bildirimlerinin sayısının yıl içinde % 54 arttığı bildirilmişti.

Birleşmiş Milletler’e göre ise dünyadaki kadınların üçte biri şiddete maruz kalıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com