Kiev’de uyuşturucu satışı iddiasıyla iki Türk vatandaşı gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İki kilogramdan fazla kokainin Kiev’de satışını gerçekleştirdiği iddiasıyla 2 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Ukrayna Başsavcılık Bürosu’nun basın servisinden yapılan açıklamaya göre “Güney Amerika’dan ithal edilen ve birkaç yüz bin dolar değerine sahip 2 kilodan fazla kokainin Kiev’de satışı sırasında, grubun iki üyesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gözaltına alındı.” denildi.

Polis ayrıca, grup üyelerinin evlerinde yapılan 6 farklı aramada 11 gram daha kokain, ateşli silahlar, taslak kayıtlar ve belgeler ele geçirdi.

Soruşturmaya göre, grup üyeleri Ukrayna’da özellikle büyük miktarlarda uyuşturucu ve kokain satışı için planlar yapmaktaydı.

Yapılan açıklamaya göre mahkeme öncesi soruşturma devam etmekte olup, yasadışı faaliyetlere karışan diğer kişilerin tespit edilmesi için çalışmalar sürmektedir.

Faaliyetler, Kırım Özerk Cumhuriyeti Ulusal Polis Ana Müdürlüğü müfettişleri ve Ulusal Polis Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Dairesi çalışanları ile ortaklaşa yürütülmüştür.

ukrhaberçcom

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com