Kiev’de Ukraynalı kadınlarla hayali evlilikleri düzenleyen bir adam gözaltına alındı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de Kolluk kuvvetleri, nüfus müdürlüğünün yetkilileriyle kurulan temaslar sayesinde, Ukrayna vatandaşlarıyla yabancıların hayali evliliklerini organize eden bir adamı gözaltına aldı.

Kiev Emniyeti basın servisi tarafından yayınlanan mesajda “Kiev Emniyeti’nin insan ticareti ile ilgili suçlarla mücadele dairesi çalışanları, Kiev Şehri Savcılığı, Kiev Emniyeti Soruşturma Dairesi Ukrayna Ceza Kanunu’nda bulunan yetkinin kötüye kullanılması, kişilerin Ukrayna devlet sınırından yasadışı transferi çerçevesinde , Ukrayna topraklarında yabancılara para karşılığı yasallaştırma kolaylığı sağlayan kişilerin suç faaliyeti durdurdu.” denildi.

Kolluk kuvvetleri, uyruğu belirtilmeyen 27 yaşındaki kişinin sahte belgeler oluşturarak, yabancılara evlilik belgesi alma konusunda yardım sağladığını ve bunları Avrupa ülkelerine nakletmekle meşgul olduğunu tespit etti.

Kiev polisi insan ticareti ile ilgili suçlarla mücadele departmanının başkan yardımcısı Aleksey Gavrilyuk. “Suçlu, yabancıların Ukrayna devlet sınırından yasadışı bir şekilde nakledilmesi için bir kanal organize etmiş ve bunu Kiev bölgesindeki nüfus kayıt otoritelerinin yetkilileriyle kurduğu bağlantıları kullanarak Ukraynalı kadınlarla hayali evliliklerle sağlamıştır. Böyle bir evliliğin bedeli yaklaşık 3500 dolar. KArısı statüsündeki kişi 1000 dolar almaktadır. –

Kiev bölgesinde ikamet eden 35 yaşındaki saldırgan ve tanıdıkları, kendi arkadaşları arasında Ukraynalı vatandaşları arıyorlardı. Bunların arasında evli olmayan ve mali durumu zor olan, yabancılarla hayali evlilikleri kabul eden kadınlar olduğu da belirtildi.

Ceza yargılamalarının bir parçası olarak, kolluk kuvvetleri, sanıkların ikamet ettikleri yerde ve arabalarında, Kiev ve Kiev bölgesinde beş arama gerçekleştirdi. Polis, para, cep telefonları, kaba notlar, flash sürücüler, bilgisayar ekipmanı, yabancıların belgeleri, evlilik cüzdanı gibi suç faaliyetlerine ilişkin maddi delillere el koydu. Soruşturma süresince sanık gözaltına alındı. Mülke el konulmasıyla birlikte, üç yıla kadar belirli belirli faaliyetlerde bulunma hakkından mahrum bırakılarak yedi ila dokuz yıl hapis cezası ile karşı karşıyadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com