Kiev’de, Ukrayna EkoAvrasya Derneği’nin Tanışma Toplantısı Yapıldı (Foto)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yeni bir Türk sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini başlatmaya hazırlanan Ukrayna EkoAvrasya Derneği, yönetim kurulu tanışma toplantısını 25 Mart 2019 tarihinde Kiev’de düzenledi.

Toplantıya Ukrayna EkoAvrasya Derneği Genel Başkanı Hikmet Eren, Ukrayna EkoAvrasya Derneği Başkanı Evren Damyan, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, KTMM üyesi ve Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanının Kırım’dan sorumlu danışmanı Gayana Yüksel, T.C. Kiev Büyükelçiliği müsteşarı Baran Türkmen, Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, Türkiye ve Ukrayna’dan iş adamları ile akademisyenler başta olmak üzere birçok davetli toplantıya katıldı.

Ukrayna EkoAvrasya Derneği yönetiminin belirlendiği toplantıda, Ukrayna ve Türkiye arasındaki gelişen ilişkilere değinilerek, Ukrayna EkoAvrasya Derneğinin Ukrayna’da başlayacağı faaliyet ve organizasyonlar hakkında bilgiler verildi. Derneğin iki dost ülke olan Ukrayna ve Türkiye adına önemli çalışmalarda bulunacağı da bildirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ukrayna EkoAvrasya Derneği Başkanı Sayın Evren Damyan, EkoAvrasya Derneğinin 13 yıllık aralıksız faaliyetlerine değinerek başladığı konuşmasına şu sözler ile devam etti;

Türkiye’nin geleceğini kendi geleceğiyle özdeşleştiren ve uluslararası düzeydeki kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapma hedeflerini taşıyarak faaliyetlerine başlayacak olan EkoAvrasya Ukrayna Temsilciliği, vizyonunun ve misyonunun gerektirdiği şekilde ülkemiz ile Ukrayna arasında mevcut ilişkilerin her alanda en ileriye götürülmesini, bu bağlamda özellikle eğitim, kültür ve ticaret konularında yakınlaşmayı sağlayabilecek faaliyetlerin organize edilmesini ve desteklenmesini amaç edinmiştir.

Ukrayna EkoAvrasya Derneği Başkanı Sayın Evren Damyan’ın ardından konuşmalarına başlayan EkoAvrasya Derneği Başkanı Sayın Hikmet Eren, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, daha yaygın olarak bilinen adıyla EkoAvrasya’nın akademisyen ve profesyonel bir kadro tarafından 13 yıl önce Ankara’da kurulduğunu söyledi. EkoAvrasya Ukrayna temsilciliğinin, iki ülke ilişkilerine büyük katkılar sağlayacağını sözlerine ekleyen Hikmet Eren, Evren Damyan ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

Derneğin tanışma toplantısı EkoAvrasya Yönetim Kurulu üyelerinin ve katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

2006 yılında kurulmuş olan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda tanınırlığını ve etkinliğini arttırmaya yönelik faaliyetlerlerini aralıksız olarak 13 yıldır sürdürmektedir. Türkiye ile Ukrayna arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla, EkoAvrasya Ukrayna temsilciliği 2018 yılında yönetim kurulunu belirlemiştir.

Tanışma Toplantısından Fotoğraflar

 

 

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com